Despre

Concursul Tudor Tănăsescu este cea mai importantă întrecere profesională pentru studenții facultăților cu profil electronic, de automatică și calculatoare din România. Obținerea unui premiu la acest concurs s-a dovedit de-a lungul timpului a fi un atu important în CV-ul absolventui de electronică sau automatică.
Organizat, cu mici întreruperi, din 1974 concursul a trecut de a 30-a ediție fiind destinat studenților merituoși din anii III-V de studiu.

Tematica sa are la baza două discipline din pregătirea de fundamentală a inginerului electronist:

  • Circuite Integrate Analogice
  • Semnale Circuite și Sisteme.

Pregatirea concursului se bazează pe o bibliografie care este prezentată studenților cu minimum șase luni înaintea concursului. În paralel se fac și cursuri pregătitoare pentru viitori concurenți. La proba scrisă concurentul poate folosi orice material (carte, caiete, foi îndosariate etc.) care-l poate ajuta în rezolvarea problemelor.

Concursul se defașoară în două etape:

  1. faza locală, care urmarește selecția celor mai buni trei studenti de către fiecare universitate și
  2. faza națională organizată în ultimii 15 ani la Facutatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei (E.T.T.I) din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti. La edițiile precedente participanții au venit de la universitatile tehnice din Iași, Cluj, Timișoara, Galați , Pitești, Academia Tehnica Militară București și de la facultatea noastră.